FAQ

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får om talangprogrammet.


Vilka söker ni?

Vi söker dig som är en ung talang och precis håller på att avsluta din tekniska utbildning på universitet eller högskola. Till talangprogrammet söker vi dig som gillar systemutveckling och vill fokusera på fullstacksutveckling.


När börjar programmet?

Ja, det är helt enkelt upp till dig :)

Vi brukar försöka samla ihop en grupp som börjar samtidigt direkt efter sommaren eller direkt efter nyår men det hela är individuellt och anpassat efter dina behov.


Hur långt är programmet?

Programmet pågår i två år. Du kommer att vara fast anställd hos oss från dag ett (dvs en så kallad tillsvidareanställning).


Vad gör jag på dagarna?

Du kommer att jobba som konsult, tillsammans med andra kollegor från oss eller med en kund som erbjuder mycket stöd. Du sitter oftast i kundens lokaler med utmanande uppdrag. Det kan vara alltifrån fullstacksutvecklare på spelbolag till frontendutvecklare i mediabranschen. Du får själv vara med och bestämma hur ditt uppdrag ska se ut!

Under själva programmet kommer du dessutom att få massvis betald kompetensutveckling i form av kurser, seminarier, workshops, studiebesök osv. Helt anpassat efter dina behov. Utbildningen sker också på arbetstid (så du sitter alltså inte 100% i ett kundprojekt).

Efter två år, när programmet är slut, kommer du att vara en grym konsult redo att ta dig an uppdrag som du inte trodde var möjliga!


Vad kommer jag att lära mig?

Ja, det här är ju det bästa med hela programmet! Du kommer lära dig det just du faktiskt behöver lära dig för att bli den bästa konsulten inom fullstacksutveckling. Din utbildningsplan är helt individuell, även om du oftast jobbar tillsammans med de andra talangerna.


Hur många tar ni in varje termin?

Svår fråga, det är såklart många som söker programmet och vi säger nej till långt fler än vi tar in. Med det sagt, vi tar in ungefär en handfull talanger varje termin.


Var går programmet?

Programmet går i Stockholm, Göteborg, Linköping, Luleå, Malmö, Östersund och Umeå. Ofta träffas alla talangerna på någon av orterna och kör gemensam utbildning. I pandemitider sker självklart alla träffar digitalt.


Vad ingår i ert förmånspaket?

Vi har under många år jobbat på att ta fram marknadens bästa förmånspaket. I många fall är förmånerna i grund och botten förslag från våra konsulter. För att nämna några förmåner…

 • 30 dagars semester
 • Övertidsersättning
 • Fast lön
 • Vääääääldigt mycket kompetensutveckling, btw – du får betalt för att jobba med kompetensutveckling
 • Friskvårdsbidrag
 • Mjukvarulicenser
 • Egen dator (du får välja själv)
 • Egen telefon (du får välja själv)
 • VPS (Virtual Private Server)
 • Höst- och vårkonferens
 • Möjlighet till förmånsbil
 • … och en massa andra förmåner …


Vadå Sveriges Bästa Arbetsplats?

Vår vision har sedan dag ett varit enkel och tydlig. Vi ska vara den absolut bästa arbetsgivaren för dig som jobbar med digitala lösningar! Den visionen har genomsyrat allt vi gjort på Cygni, alltifrån anställningsvillkor till hur vi jobbar med kompetensutveckling och hur konsulterna är med och påverkar uppdrag och teknikval.

Hur gör man då för att bli en så bra arbetsgivare som möjligt? Svaret är enkelt – vi lyssnar på våra konsulter!

Några exempel på vad vi gör:

 • Vi är noga med att anställa rätt personer
  Det är mycket som ska klaffa för att det ska matcha perfekt och det gäller att både du och vi är säkra på att vi matchar. Vi kör med helt öppna kort under rekryteringen och du kommer alltid att få feedback från oss.

 • Du får betald kompetensutveckling
  Ja, det stämmer. Vi betalar dig för att du ska kompetensutvecklas. Tillsammans med din chef och de som driver talangprogrammet tar vi fram en plan som gäller just för dig.

 • Du bestämmer vilken chef du vill ha
  Du får själv välja vilken chef du vill ha, om det inte funkar med den chef du valt då byter du helt enkelt – det behöver inte vara mer komplicerat än så, eller hur?

 • Vi fixar uppdragen tillsammans
  Hos oss får du – om du vill – vara med och påverka när vi fixar ett nytt uppdrag till dig. Alltifrån vilken typ av kund du vill sitta hos, vilken typ av projekt, vilka tekniker vi ska leta efter osv.

 • Säljarna har ingen provision
  Vad spelar det för roll kanske du tänker? Det spelar stor roll för hur säljarna jobbar tillsammans. För vår säljkår spelar det ingen roll vem som fixar ett uppdrag till dig, det viktigaste är att det blir ett uppdrag som är bra, roligt utmanande och som passar dig. Eftersom säljarna har fast lön samarbetar de istället för att som på många andra bolag jobba för sin egen provision. Enkelt, och rättvist.

 • Great Place To Work
  Vi har vid inte mindre än sju tillfällen vunnit utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats som årligen delas ut av stiftelsen Great Place To Work. Det är något som vi är oerhört stolta över eftersom undersökningen är baserad på vad våra medarbetare faktiskt tycker om att jobba här!
  Great Place To Works medarbetarundersökning är världens största och besvaras av över 10 miljoner människor i över 50 länder. Eftersom undersökningen ser likadan ut i hela världen kan de även sammanställa resultat och jämföra olika länders resultat. Det är en tydlig global trend att företag som är bra arbetsgivare också blir väldigt framgångsrika generellt. I USA har Google dominerat länge, med flertalet förstaplatser de senaste åren. I Europa har vi vid flera tillfällen blivit utsedda till Europas Bästa Arbetsplats.

 • Vi har grymt kul tillsammans
  Om man ska bygga ett företag med bra lagkänsla så måsta man ha kul och jobba tillsammans. Vi hjälper och inspirerar varandra. Hela företaget drivs på ett sätt där laganda, kompetensspridning och en grym arbetskultur är inbyggt i vårt DNA.
  Vi har massvis av aktiviteter såsom alpresor, forsränning, kompetenskvällar, after works, konferenser osv. Listan kan nästan göras hur lång som helst och vi tar gärna emot fler förslag på vad vi kan hitta på tillsammans!

Mer info om vad vi gör hittar du här


Vad händer när jag är utan uppdrag?

Ibland blir det så att du hamnar mellan uppdrag. Då sitter du på vårt kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping, Luleå, Malmö eller Östersund och vi hjälps åt med din kompetensutveckling, vi utökar helt enkelt din kompetensutvecklingsplan. När du är mellan uppdrag har du ju ännu mer tid då att lära dig nya saker, eller hur?

Eftersom vi har fast lön får du självklart också fullt betalt när du är utan uppdrag.


Hur funkar det när jag vill byta uppdrag?

När du suttit ett tag på ditt uppdrag kanske det är dags att byta till något nytt spännande projekt. Då snackar du helt enkelt med din chef och ni kommer tillsammans fram till en plan för när en avrullning ska ske.

Vi tycker att det är superviktigt att lämna ett projekt med flaggan i topp. Därför är det oerhört viktigt att du och säljaren kommunicerar med kunden varför du vill byta och se till att du är ute i god tid så att vi hinner hjälpa kunden att hitta en ersättare.


Vilka håller i programmet?

Programmet drivs av talangteamet tillsammans med ett helt team av konsulter som hjälper till med utbildningar. Talangteamet, vår CTO och din närmaste chef ser till att programmet blir anpassat just för dig.


Hur går ansökningen till?

Du ansöker enkelt här genom att fylla i formuläret. Vi återkopplar naturligtvis till alla som söker till oss. Om vi bedömer att du är en bra matchning för programmet kommer vi sen att boka upp en första intervju där vi lär känna varandra bättre.

Därefter är det dags för en hemuppgift som du får jobba på i lugn och ro, hemuppgiften ligger till grund för den andra intervjun där du får träffa en eller flera av våra konsulter.

Om allt går bra kommer du till sist att få ett erbjudande att börja vårt talangprogram. Fast anställning, fast lön, marknadens bästa förmånspaket. Vi glömde väl inte att nämna att vi blivit utsedda till [Sveriges Bästa Arbetsplats] (https://cygni.se/sveriges-basta-arbetsplats/) hela sju gånger ;)